divendres, 31 de desembre del 2010

GIRONA AMB LA LECTURA FÀCIL

L’ajuntament de Girona ha presentat el Projecte Lectura Fàcil. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la Lectura Fàcil, donant suport a les iniciatives que ja existien a la ciutat i creant-ne de noves.  Entre d’altres intervencions, s’ampliaran els fons de llibres LF a les biblioteques de la ciutat, es crearan clubs de lectura fàcil i es donarà suport als voluntaris de les activitats de LF.
Fins ara, ja s'ha impulsat la creació de set grups de lectura, s'han aprovat dos convenis amb residències de gent gran i s'ha consolidat el grup de Voluntaris per la lectura.
El Projecte es va aprovar en el ple de l’Ajuntament el 25 de Novembre, i es va presentar en roda de premsa el 28 de desembre. Hi van assistir Lluïsa Faxedas, Regidora de Cultura i Educació, i els representats de les entitats amb les que l’Ajuntament ha signat un conveni per promoure la Lectura Fàcil, la residència Sanitas i la residència Palau de Girona.
Carme Mayol, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil, també hi va estar present.  L’ALF ja havia realitzat una presentació i un taller amb els materials LF a Girona el passat 26 de Novembre.  En aquest acte hi va intervenir Miquel Sitjar i Serra, Director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i Lluïsa Faxedas, Regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Girona.
Article publicat a la pàgina web de l'Associació de Lectura Fàcil.

El Punt, Diari de Girona, 29 de desembre