dimecres, 6 de maig del 2009

PREMI DE NOVEL·LA CURTA DE LECTURA FÀCIL



Iniciativa impulsada pel Servei Lingüístic i el Centre de Formació d'Adults (CFA) Manuel Sacristán de CCOO de Catalunya



L'obra 'Les mateixes estrelles', de Núria Martí Constans, és la guanyadora del 1r Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil

De les disset obres presentades en aquesta primera convocatòria del Premi de Novel•la Curta de Lectura Fàcil, "Les mateixes estrelles", de Núria Martí Constans, n'ha resultat ser la guanyadora. A través de les seves pàgines, l'autora narra un fet històric que va marcar la vida de moltes persones, tot i que per moltes altres encara és quelcom desconegut: l'any 1939 Pablo Neruda va dur més de 2.000 persones que fugien de la Guerra Civil Espanyola a bord d'un vaixell, anomenat Winnipeg, cap a Xile.

El jurat d'aquest premi, però, també ha decidit fer una menció especial a una altra de les obres presentades per la seva gran qualitat literària. Es tracta de "L'aigua del Rif", de Montse Flores Pallarès, que explica la història de l'Ahmed, un adolescent rifeny establert a Rubí des del primer any de la seva vida, de la seva família i del seu cercle d'amistats.

CCOO, des de l'any 2002, està promovent la lectura fàcil per potenciar i afavorir l'hàbit lector entre persones adultes que per circumstàncies diverses no llegeixen, per democratitzar el dret a la informació i per afavorir la formació de la ciutadania. Concretament ho fem a través de la col•lecció pròpia de llibres de lectura fàcil "Llegim", la qual, en aquests moments consta de tres títols però la voluntat és anar-la ampliant mitjançant iniciatives com la d'aquest premi.

Núria Martí Constans, autora de "Les mateixes estrelles", rebrà una dotació econòmica de 500 euros a compte de drets d'autor, així com la publicació del llibre, el qual serà validat per la Comissió de Validació de l'Associació de Lectura Fàcil de Catalunya i serà editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Aquesta obra passarà a formar part de la col•lecció "Llegim" de CCOO de Catalunya.

Còpia de la nota de premsa apareguda a la pàgina web de CCOO:

6 comentaris:

Roger Casero Gumbau ha dit...

Quina alegria Núria! Moltes felicitats!

Núria Martí Constans ha dit...

Moltes gràcies, Roger! Fa molta il·lusió!

Rosa ha dit...

Hola Núria,
Moltes felicitats per aquest nou premi. He llegit La mosca de Camós, l’ he trobat molt divertit.
Una abraçada

Núria Martí Constans ha dit...

Moltes gràcies, Rosa! I celebro que t'ho hagis passat bé amb La mosca de Camós.

Una abraçada també.

O. ha dit...

Enhorabona! I enhorabona també per ser finalista d'un premi de casa meva.

Núria Martí Constans ha dit...

Gràcies, Trapezista! Ja he vist que compartim editorial. Tinc ganes d'arribar a mig juny -s'haurà acabat el curs!- per posar-me a llegir més. M'apunto Un rostre que no és meu a la llista de lectures pendents!