dimarts, 9 de juny del 2009

CARLES SALA


ACN/DDG El mestre gironí Carles Sala ha guanyat aquest dijous el premi 'El Vaixell de Vapor' 2009, el guardó més important de la literatura infantil en català. Sala compagina, des del 2008, l'artesania i la docència amb l'escriptura d'històries per a nens. 'El triomf d'en Polit Bonaveu' narra les desventures d'un bon home amb un do poc freqüent, canta molt bé a la dutxa, però només a la dutxa. La seva vida es complica quan els agents Tucanta i Jocobro el descobreixen i l'enreden perquè accepti debutar a l'auditori més gran de la seva ciutat. Sala, a qui diverteix jugar amb el nom dels seus personatges, ha negat, entre somriures, que s'hagi inspirat en la britànica Susan Boyle per contar la seva història.Carles Sala va escriure la primavera de l'any passat el seu primer llibre, 'Sóc com sóc'. El següent llibre va publicar-lo poc després, 'Flairosa, la bruixa dels sabons'. Abans de la fi del 2008 va donar a conèixer el seu tercer llibre, 'Bona nit, Júlia'. L'escriptor gironí ha rebut els premis Carmesina, Barcanova i el Guillem Cifre de Colonya.Els premis 'El Vaixell de vapor' i 'Gran Angular' són els premis més ben dotats de la literatura infantil i juvenil en català. Les butxaques dels seus guanyadors pesen 24.000 euros més quan reben el guardó. Enguany el premi 'Gran Angular' ha quedat desert.L'editorial Cruïlla, que entrega el premi, va ser creada l'any 1984 amb la finalitat d'estar 'al servei de l'educació i de la cultura catalana'. Un petit catàleg de publicacions escolars, aplegats sota la col·lecció 'El Vaixell de vapor', va iniciar el periple de l'empresa.
Diari de Girona.cat

Felicitats, Carles! Noi, has ben agafat el tren de l'èxit! Potser hauria de dir el vaixell... no? M'alegro molt que et vagi tan bé tot això de l'escriptura, que no és pas cosa fàcil, oi? Una abraçada ben forta i que el tren, el vaixell o l'avió continuïn en marxa!

2 comentaris:

en Carles ha dit...

Gràcies, Núria!
Es veu que això de ser coix i passar tantes hores assegut té la seva part bona! Tard o d'hora se t'acut alguna cosa per escriure!
Tens raó, amb l'escriptura això és una gran sort. La veritat és que estic molt content i em sento molt i molt afortunat!
Una abraçada ben forta i molta sort per a tu! Salut!

en Carles

Núria Martí Constans ha dit...

Gràcies! Tenia ganes de felicitar-te i no sabia com. I mira, ho has llegit,que bé! Una abraçada, Carles, i endavant!

Núria