divendres, 11 de setembre del 2009

MÉS COMENTARIS DELS LECTORS

Marta Rocafort Vidal ha escrit


La calellenca Núria Martí Constans nascuda l’any 1966, llicenciada en Filologia Catalana, ha quedat finalista del premi Just M. Casero amb la seva primera novel·la Hores prohibides publicada per l’editorial Amsterdam llibres.
Es tracta d’una novel·la que, com bé diu Josep Ma Fonalleras a la portada, “està escrita amb una llengua polida i dinàmica, viva i intensa” Una història situada a Girona que combina dues narracions diferents que es van intercalant a cada capítol: l’Anna, la néta, ens parla amb tercera persona de la seva àvia, la Caterina i, aquesta, ens narra la seva història en primera persona en forma de monòleg. Així doncs, dues dones però una sola protagonista: la Caterina, una noia moguda i una mica rebel, és enviada a un convent per treballar amb les monges fent diferents tasques. El mal és que s’enamora bojament d’en Ramon, el jardiner, per a qui sent una passió descontrolada que marcarà per sempre la seva vida i la de la seva família. El dualisme entre aquests sentiments i aquest desig que desemboquen sempre, però, en un sentiment posterior de culpa i de penediment, ens recorda algunes de les novel·les modernistes de començaments de segle on la dualitat entre tot allò urbà i salvatge, bo i dolent... són constants.
El llibre acaba, però, amb una sorpresa inesperada que farà que el lector tingui la sensació que ha viscut una història en què el final s’hi escau
Felicitem la Núria i esperem que no deixi d’escriure i puguem llegir properament alguna altra obra.

Moltes gràcies, Marta! I moltes gràcies també a la llibreria El Faristol i a tots els lectors i totes les lectores de Calella.