divendres, 22 d’abril del 2011

Ràdio Dos 84 d'Hostalric

Amb en Salvador, la Rosa i en Pep.
Ahir a la tarda vam ser a Ràdio Dos 84 d'Hostalric. La Rosa Artigas m'hi havia convidat feia uns dies i hi vaig anar amb molt de gust, d'una banda perquè la Rosa fa que t'hi sentis com a casa, de l'altra perquè Ràdio Dos és la primera ràdio que vaig visitar quan va sortir el primer llibre, Hores prohibides (i d'això sempre te'n recordes), i encara perquè sabia que hi trobaria en Pep Juanhuix, amb qui vaig compartir anys d'estudi a la Universitat de Girona. I no només això, en Salvador al control, en Jaume, que fa bons reportatges de les entrevistes... Tots plegats fan un bon equip, un equip que fa molta feina a favor de la literatura.
M'ho vaig passar molt bé, ahir, doncs, a Ràdio Dos. Vam xerrar una bona estona de Naturalesa humana -l'origen d'alguns relats, el per què d'escriure'ls, la complicitat amb el lector, per exemple- i també de Trampa de foc -com se'm va acudir parlar de l'incendi a la fàbrica Triangle de Nova York el 25 de març de 1911, l'ambientació, els personatges, la Lectura Fàcil-, i, a més, en Pep va llegir un parell de contes (rectifico: un va ser a tres veus entre la Rosa, en Pep i jo mateixa). En fi, un plaer poder explicar els processos de creació i compartir l'experiència amb tots, oients i locutors. No dubteu que sempre que m'hi vulguin, hi tornaré. Moltes gràcies a tot l'equip, que deia abans, per la seva cordialitat, la seva tossuderia a parlar de lletres (ara, amb tantes retallades, més benvinguda que mai) i aquestes invitacions que no es cansen de fer-me. Llarga vida al programa El racó del llibre, de Ràdio Dos 84.

Podeu veure més informació, escoltar o descarregar l'entrevista al bloc del programa: http://racodelllibre.blogspot.com/2011_04_21_archive.html




Aquesta setmana de Sant Jordi, també recomanen Naturalesa humana i/o Trampa de foc:
Al bloc de Roger Casero, al bloc literari 80grams, al Diari de Girona,  a El Punt, a l'Associació de Lectura Fàcil, a la publicació digital de cultura i oci CiutatOci i CiutatOci LF, al programa l'Hora L de Ràdio Girona i a Ràdio Marina, amb la Llibreria 22.

2 comentaris:

Rosa ha dit...

Els components d'El racó del llibre l'agraïm els comentaris sobre el programa, ajuden a tirar endavant. Núria, m'ha agradat molt la frase "la seva tossuderia a parlar de lletres".
Una abraçada

Núria Martí Constans ha dit...

Rosa, feu molt ben fet de tirar endavant! I la tossuderia en aquest cas és una virtut! ;) Gràcies a vosaltres.