diumenge, 28 de novembre del 2010

PLA PILOT DE LECTURA FÀCIL A LA BIBLIOTECA ERNEST LLUCH

Com a continuació del Pla pilot de Lectura Fàcil que es va iniciar el  2009, durant el 2010 es desenvoluparan diverses accions a Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Abans d'ahir, vaig anar a la Biblioteca Ernest Lluch per assistir a la primera sessió d'aquest Pla previst per a les biblioteques de la ciutat de Girona. Després de la benvinguda a càrrec de Miquel Sitjar, en nom de la Generalitat, i del parlament de Lluïsa Faxedas, regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Girona, va arribar el torn de Carme Mayol, codirectora de l’Associació de Lectura Fàcil. Mayol va presentar el projecte i després vam poder veure una sèrie d'enresgistraments de sessions de clubs de Lectura Fàcil. Els assistents  es van interessar per com s'escrivia una novel·la de Lectura Fàcil i, com a autora, vaig  fer costat a les explicacions de la codirectora. A continuació es va impartir un taller de formació per a persones interessades a crear grups de Lectura Fàcil.

Recordem que el Pla pilot de Lectura Fàcil es fruit de la col•laboració entre l’Associació de Lectura Fàcil i la Subdirecció General de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. El seu principal objectiu és estendre la LF arreu de Catalunya, amb la participació de les biblioteques públiques, a través de donar a conèixer, sensibilitzar i incentivar la creació de grups de lectura fàcil. Es va posar en funcionament 2009 als municipis de les Borges Blanques, Palamós, Ripollet i Tortosa.