dissabte, 24 de gener del 2009

RECULL DE PREMSA 24 DE GENER

DIARI DE GIRONA

Es presenten les obres guanyadores del Casero

La Llibreria 22 va acollir ahir al vespre la presentació de la novel·la curta guardonada amb el darrer premi Just M. Casero. L'obra és Potser perquè érem nens, escrita per Ricard Biel. També es va presentar en el mateix acte el llibre finalista de l'edició del 2007, Hores prohibides, de Núria Martí. A l'acte, hi van intervenir els autors de les dues obres, a més dels dos membres del jurat, Eva Vázquez i Josep M. Fonalleras. Ambdues estan editades per Amsterdam Llibres.

ELPUNT

Ahir també es va presentar la novel·la finalista del Casero 2007, Hores prohibides, de Núria Martí: «És la història d'una família al llarg del segle XX narrada per dues dones, una que viu una passió que la trasbalsa i l'altra que parla des del present, en tot cas transmet la intensitat amb què la vaig escriure.»
Guillem Terribas, de la Llibreria 22 de Girona, convocant del guardó, va destacar la qualitat de les obres, així com la independència del premi que enguany arribarà a la 29a edició: «No volem més implicació o suport econòmic de l'editorial perquè vindrien caçadors de premis i ho volem evitar a qualsevol preu.»

LA VANGUARDIA

Amsterdam presentó también Hores prohibides, una obra rodorediana con la que la debutante Núria Martí quedó finalista del Casero 2007.

EL PERIÓDICO

UNA OBRA FEMENINA I INTENSA

L’acte d’ahir també va servir per al llançament d’Hores prohibides (Amsterdam), de Núria Martí (Calella, 1966), finalista premi Just M. Casero, però en la seva edició de 2007. Una novel·la que, segons l’opinió del membre del jurat Josep Maria Fonalleras, ofereix “una llengua polida i dinàmica, viva i intensa”. “És una novel·la molt femenina, escrita a dues veus, que condensa sentiments i emocions en poques pàgines”, va afegir Marina Penalva, editora d’Amsterdam Llibres