dijous, 31 de març del 2011

LA IL·LUSTRACIÓ

PERE MARTI: Revista Es codol
Sandra Zamorano: Mosca de camós
Montse Fransoy: Les mateixes estrelles
Judit Canela: Trampa de foc

Em sembla que és hora de recordar la bona feina que fan els il·lustradors i les il·lustradores. En els darrers temps he tingut el plaer de conèixer-ne alguns. Bé, és un dir. El primer, aquest amb qui comparteixo cognom, fa quaranta-quatre anys que el conec, encara que dels primers temps en tinc un record vague. ;)
No havíem compartit mai publicació, això no. Fins que vaig començar a enviar contes a la M. Dolors per a la revista Es còdol. Llavors, a més de pare, va passar a ser il·lustrador amb dibuixos com el que veieu aquí a dalt. 
També és un dir que ens coneixem amb la Montse Fransoy, amb qui no he parlat mai, però us asseguro que m'agraden molt els dibuixos que va fer per a Les mateixes estrelles. I amb la Judit Canela, ens coneixem virtualment. Espero que ens puguem veure a la presentació de Trampa de foc i Bajo el mismo cielo (traducció al castellà de Les mateixes estrelles) perquè ella té un paper important en totes dues novel·les: n'ha hagut de captar l'essència per convertir-ne trossets en imatges. I ja veureu que se n'ha sortit molt i molt bé!
En persona, aquesta sí, vaig conèixer la Sandra Zamorano al lliurament de premis de Vet aquí un gat. m'encanten les mosques que va dibuixar. I ara té un munt de projectes.
Si teniu ganes de trapassejar una mica, traieu el nas al seus blocs!

2 comentaris:

JUDIT CANELA ha dit...

Núria,
la tasca d'il·lustrar ambdues novel·les ha estat molt engrescadora. Ben aviat deixarem enrere la coneixença "virtual" i ens coneixerem en persona.

Núria Martí Constans ha dit...

Doncs fantàstic, Judit! Espero que puguem continuar treballar juntes en nous projectes!
Salut!