dijous, 20 de gener del 2011

VESPRADA LITERÀRIA A FIGUERES


Multitudinària, la trobada literària d'ahir al vespre a Figueres. Efectivament, vam omplir l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Esport Figuerenc. No quedava ni una cadira lliure. Feia temps que la responsable de l'OC de Figueres, Montse Deulofeu, m'havia convidat per fer una xerrada sobre escriptura, Les mateixes estrelles i Hores prohibides, novel·les que llegirien (i us puc donar fe que ho havien fet!) els alumnes dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística a la ciutat.
   Després de la presentació d'Albert Carol, en la qual va fer una bona i detallada anàlisi de totes dues obres, vaig parlar a gust sobre Estrelles i Hores i, havent acabat, va començar el torn de preguntes que es va allargar fins a dos quarts de deu o més, la qual cosa, és clar, em va satisfer molt. M'alegro molt de poder ser útil en el camí de l'aprenentatge de la nostra llengua de tantes persones, tant les que tot just comencen, amb Les mateixes estrelles, com les que ja s'endinsen en els camins més enrevessats de l'idioma, amb Hores prohibides.
   Comentar el procés de gestació de les novel·les, aclarir els dubtes, revelar algun secret, discutir punts de vista oposats... Tot plegat va ser engrescador i enriquidor per a mi i crec que també per a tots els assistents, que superaven el centenar. És per això que gaudeixo tant d'aquestes vesprades literàries. I és per això que no em cansaria mai de fer-ne.
   Va ser una alegria també descobrir entre el públic Mercè Cuartiella, que em va entrevistar al programa ISBN de Canal Nord TV quan va aparèixer publicada Hores prohibides, ara farà dos anys. Moltes gràcies per venir, Mercè. També moltíssimes gràcies a Montse Deulofeu, a les professores del CPNL que han treballat els meus llibres a les aules i que ahir no van faltar a l'auditori, a Albert Carol per la seva presència i les seves paraules, i a tots els presents al fantàstic auditori del Cercle Esport, que van demostrar de totes, totes que la lectura els havia fet molt de profit.

4 comentaris:

FRAN GUTIÉRREZ ha dit...

Et volia donar les gràcies per haver-nos obsequiat amb la teva presencia a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Esport Figuerenc. Va ser molt gratificant poder escoltar, en primera persona, a l’autora d’una de les últimes novel•les que he llegit i, poder intercanviar opinions diverses, les quals crec que fan molt més interessants aquest tipus de trobades.

FRAN GUTIÉRREZ

Núria Martí Constans ha dit...

Gràcies a tu, Fran, per haver vingut i per haver intervingut en el debat. T'asseguro que per a mi també va ser una vetllada gratificant i molt interessant. Tal com us vaig dir, les paraules dels lectors ens són ben necessàries. I després, amb les signatures, tot rodó: un vespre amb un bon final, oi? ;)

Unknown ha dit...

Núria,

Moltes gràcies a tu, per les teves paraules i per haver compartit el teu procés creatiu. Personalment m'ho vaig passar molt bé.

Ens tornarem a veure el dia 28 de febrer. Club de lectura d'Hores Prohibides a la Biblioteca de Figueres.

Una abraçada,

Albert.

Núria Martí Constans ha dit...

Ho vaig fer tot molt a gust, Albert.
Fins molt aviat!
Núria