divendres, 15 de gener de 2010

RACO.CAT


RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) és una font de programari cooperativa (s'hi emmagatzemen bases de dades) des de la qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

La principal finalitat de RACO és augmentar la visibilitat i consulta de les revistes que inclou i difondre la producció científica i acadèmica que es publica a revistes catalanes. Aquesta finalitat es concreta en tres objectius:

- Impulsar l'edició electrònica de revistes catalanes.

- Ser la interfície que permeti la consulta conjunta de totes les revistes.

- Facilitar els instruments per a la seva preservació.

RACO funciona amb el programa de codi lliure Open Journal Systems (OJS), desenvolupat pel Public Knowledge Project (PKP) amb l'objectiu de fomentar l'accés a la investigació, facilitant la gestió i publicació de revistes científiques. Aquesta aplicació permet fer, entre d'altres coses, cerques per autor/a i/o títol d'article i per títol, matèria o institució editora de la revista. De cadascun dels articles es pot consultar la citació bibliogràfica recomanada, les estadístiques de consulta i les metadades que els descriuen. Així mateix, ofereix la possibilitat de subscriure's al servei d'alerta de qualsevol de les revistes que inclou per rebre per correu electrònic l'avís de nous números publicats.

Si, per exemple, cerquem:
Títol de la revista: Revista de Girona.
Autor/a de l'article: Núria Martí,
trobem:
Any: 2009 Núm.: 256 Revista de Girona Relats a la xarxa, Núria Martí Text complet

Any: 2009 Núm.: 255 Revista de Girona Morts i sang a casa nostra,
Núria Martí Constans Text complet

Any: 2009 Núm.: 255 Revista de Girona Paraules inèdites, Núria Martí Text complet

Any: 2009 Núm.: 254 Revista de Girona Seducció secreta, Núria Martí Text complet

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog

salutacions des de Reus